Letselschade door vuurwerk
Geplaatst op woensdag 1 januari 2025 Leestijd: 1 minuut
Elk jaar leidt het afsteken van vuurwerk tijdens de jaarwisseling tot tal van ongelukken, waarbij zowel afstekers als omstanders letselschade oplopen. Deze incidenten variëren van lichte brandwonden tot ernstig letsel, zoals oogschade of amputaties. Zo raakte op Oudjaarsdag al meerdere mensen zwaar gewond door vuurwerk. Helaas gaat de jaarwisseling niet alleen gepaard met ongelukken, maar ook met geweld en overlast. In verschillende steden werden hulpverleners en politie bekogeld met zwaar illegaal vuurwerk.
Vuurwerkverbod
Om de overlast en de schade die vuurwerk kan toebrengen te beperken hebben negentien gemeenten een vuurwerkverbod ingesteld, waaronder Amsterdam, Arnhem, Bloemendaal, Eindhoven, Haarlem, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. Daarnaast zijn er zo'n honderd gemeenten waar vuurwerkvrije zones zijn ingesteld. Hoewel er verschillen zijn in regelgeving, is er ook vuurwerk dat in heel Nederland verboden is. Sinds 2020 geldt een landelijk verbod op het afsteken van knalvuurwerk en vuurpijlen, zoals rotjes, strijkers en lawinepijlen. Het afsteken van consumentenvuurwerk is, los van gemeentelijke vuurwerkverboden, toegestaan tijdens de jaarwisseling. Dit mag echter alleen vanaf 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur.
Letselschadeadvocaat inschakelen
Ben jij of is iemand in jouw omgeving slachtoffer geworden van een vuurwerkongeluk en heb je hierbij letselschade opgelopen? Een gespecialiseerde letselschadeadvocaat kan je helpen bij het indienen van een schadeclaim. Of het nu gaat om medische kosten, verlies van inkomen of emotionele schade, het is belangrijk om jouw rechten te kennen en de juiste hulp te krijgen. Vul het
contactformulier in en wij helpen jou bij het vinden van de juiste juridische hulp.